Näistä raaka-aineista valmistuva kanelinen pannukakku kruunattiin ystäväni tekemällä mansikkahillolla, jota oli ihana pieni lasipurnukka jääkaapissa vielä odottelemassa käyttöön pääsyä. Maatilan kanamunat, vanhanajan maito ja itsepoimitut mansikat - kotimaisuus ja ruoan herttaisuus täysi sata!
8 dl maitoa
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl suolaa
Kaada maito kulhoon, sekoita joukkoon kananmunat ja vehnäjauhot. Mausta kanelilla ja suolalla. Sekoita.
Anna taikinan oleutua jääkaapissa noin 30 min.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista pannukakkua uunin keskitasolla noin 25 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti