maanantai 22. huhtikuuta 2013

Avokado-katkarapuleivät


Joskus ruokakaupassa vain käy niin, että jonkin ruoka-aineen näkeminen herättää niin suuren mielihalun tehdä jonkin tietyn ruoan että ostoskärryihin on pakko alkaa kerätä tarvikkeita tätä ruokalajia varten. Näin kävi minulle eräällä kauppareissulla, kun nappasin pussillisen avokadoja mukaani.

Ex tempore kärryistäni löytyi tillipuntti ja kevätsipulia, ja olin kääntänyt kärryt kohti pakasteosastoa. Iltapalaksi oli pakko saada avokado-katkarapuleipiä limellä ja chilillä maustettuna.

180 g kuorittuja katkarapuja (pakaste)
1/3 punainen chili
kevätsipulia
tuoretta tilliä
limen mehua
tilkka balsamicoa
suolaa
mustapippuria
2 rkl maustamatonta maitorahkaa

Lisäksi:

avokadoa
tummaa tai vaaleaa leipää
tuoretta chiliä

Silppua chili, kevätsipuli ja tilli. Laita kulhoon ja mausta balsamicolla, limen mehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää sulaneet katkaravut sekä maitorahka ja sekoita. Tarkista maku.

Paahda halutessasi leipä (voit myös lisätä leipään hieman oliiviöljyä), viipaloi avokado ja asettele avokadoviipaleet leipien päälle. Lisää avokadojen päälle katkarapuseos ja koristele punaisella chilillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti