tiistai 31. heinäkuuta 2012

KesämysliItse tehdystä myslistä innostuneena ajattelin että vanhempanikin voisivat siitä tykätä - niinpä tein sitä heille viime jouluna lahjaksi, ja he ihastuivat siihen heti! Isäni on monta kertaa pyytänyt minua tekemään heille mysliä uudestaan, ja nyt lomalla siihen tarjoutui tilaisuus. Samalla äitini sai keittiössä seurata myslin valmistusta, ja nyt hänkin osaa itse täyttää tyhjentyneen myslipurkin aina tarvittaessa.

Kävimme yhdessä äitini kanssa ostamassa aineet mysliä varten, ja äitini toiveiden mukaisesti teimme siitä marjaisan. Matkalla kesämökille pysähdyimme perinteisesti Lähiruokatori Heilassa ja löysin sieltä hunaja-spelttimuroja, joita oli koikeilun vuoksi ostettava. Kokeilu oli onnistunut, sillä spelttimurot toivat myslin rakenteeseen vaihtelua, ja näyttivät kerrassaan hempeiltä marjaisan myslin seassa.

Löysimme kesämökin kaapista vanhan lasipurkin, johon jätimme lopun myslin odottamaan kesämökille seuraavaksi saapuvaa tätini perhettä. Lasin läpi hohtavat mansikat ja spelttimurot olivat kuin karkkeja, jotka vain odottivat syöjiään. Toivottavasti kesäterveiset meni maukkaana perille!

10 dl kaurahiutaleita
2 dl pellavansiemeniä
2 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl pakastekuivattuja mansikoita
0,5 dl kuivattuja mustikoita
1,5 dl hunaja-spelttimuroja
1 dl oliiviöljyä
0,5 dl juoksevaa hunajaa

Mysli tehdään Herkkumyslin ohjeen mukaan. Eli hiutaleet, siemenet ja pähkinät paahdetaan, ja marjat sekä spelttimurot lisätään jälkeenpäin jäähtyneeseen mysliseokseen. Nauti mysli maustamattoman luonnonjogurtin sekä tuoreiden marjojen kera.

Vinkki: Kauniiseen lasipurkkiin säilötty mysli on myös loistava kesätuliainen kylään tai mökille mennessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti