maanantai 7. tammikuuta 2013

Pistaasi-karpalo cantuccini


Tämän ohjeen kaivoin esille reseptiarkistostani, joka sisältää erinäisiä revittyjä sivuja ja leikattuja sivun kappaleita erinäisistä lehdistä joita olen sattunut lukemaan. Tämän ohjeen löysin vuosi sitten joulukuussa selaillessani jonkun lehden joulunumeroa. Ohje vaikutti mahdottoman herkulliselta ja kauniilta. Tästä ohjeesta poiketen keksien päälle oli sulatettu suklaata ja koristeltu pähkinöillä ja marjoilla. "Kuin koruja", sanottiin artikkelissa. Vaan tällä kertaa suklaakuorrute sai jäädä, sillä en halunnut ottaa riskiä että suklaa sulaa herkkukoriin odotellessaan. Ihania kekseistä silti tuli, suosittelen lämpimästi kokeilemaan näitä "italialaisia korppuja" eli hieman kovempia, makeita ja suuria sattumia sisältäviä keksejä.

100 g voita
1,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
1,5 dl kuivattuja karpaloita


Ota voi pehmenemään hyvissä ajoin. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa munat joukkoon ykistellen.

Yhdistä jauhot, laivinjauhe ja suola. Lisää ne vaahtoon puolitettujen pistaasien ja karpaloiden kanssa.Taikinan sekoittaminen kävi helposti taikinakkoukulla.

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile niistä kaksi tankoa. Aseta tangot vierekkäin leivinpaperille ja paina tankoja hieman litteämmiksi.

Paista uunin keksitasolla 20-30 minuuttia. Ota pelti uunista ja leikkaa tangot parin sentin viipaleiksi. Asettele paloja hieman erilleen toisistaan ja laita vielä noin 10 minuutiksi uuniin, kunnes keksit ovat kuivia. Anna keksien jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti