maanantai 7. tammikuuta 2013

Herkkukori


Olisin niin halunnut laittaa tämän postauksen blogiini jo ennen joulua, fiilistellä joulun tuloa ja ehkäpä synnyttää muutaman ideanpoikasen lukijoille, jotka pohtivat millä itse muistaisivat läheisiään jouluna. Tämä olisi kuitenkin paljastanut yllätyksen niille, jotka kuusen alta itselleen poimivat tällaisen herkkukorin. Mutta voihan herkkukorilla muistaa raikkaimpiaan myös merkkipäivinä, tuliaisena tai vaikka sitten ensi jouluna. Vuodenajan mukaan korin sisältö myös muuttaa hieman muotoaan.

Herkkukorin kokoaminen oli mukavaa puuhaa. Ainoaksi ongelmaksi muodostui itse asiassa itse korin hankinta. Kriteerinä oli, että se ensinnäkin toimii lahjassa erinomaisesti, mutta myös se että korille on käyttöä myöhemminkin. Katselin paljon erilaisia punottuja koreja, mutta yhtäkään niistä en osannut kuvitella lahjan saajilla myöhemmässä käytössä. Kun mietin asiaa omasta näkökulmastani totesin, että saattaisin itse olla pulassa korin kanssa jälkeenpäin jos sellaisen saisin. Tällaista ongelmaa en halunnut tuottaa lahjansaajille, vaan halusin löytää käytännöllisen korin jolle keksisi monipuolisesti käyttöä sisätiloissa.

Lopulta päädyimme avomieheni kanssa Pentikin myymälään ihan muussa tarkoituksessa ja näimme siellä virkattuja koreja, joita löytyi eri väreissä ja eri kokoisina. Pystyin keksimään korille helposti monta eri käyttötarkoitusta myös herkkukorin tehtävän suoritettuaan, ja lisäksi kori sopisi jokaiselle lahjansaajalle eri värivaihtoehtojen ansiosta. Kyseessä oli Pentikin virkattu Juli-kori.

Lahjan sisällön täytyy näyttää saajaltaan, mutta haluan että ulkoisesti lahja on minun näköiseni. Siksipä minulle on varsinkin jouluisin tärkeää että kaikki antamani lahjat noudattavat samaa teemaa paketoinnin osalta. Tänä vuonna teemavärit olivat helmeilevän kermainen lahjapaperi sekä eriliset punaiset ja kultaiset lahjanarut. Tiimarista löytyi todella upeita leveitä nauhoja, joiden reunoissa kulki ohut rautalanka mahdollistaen kauniin muotoisten rusettien muotoilun. Jos vain voisin, paketoisin joululahjoja aina. Alla olevissa hillopurkeissa on Sinellistä ostettua valkoista harsoa, jossa on kultaisia lankoja seassa. Nauha on Tiimarista.

Tämän joulun herkkukorin valmistelut aloitin jo heinäkuussa mansikkahillon teolla. Teimme perinteisen mansikoiden poimintareissun Tuusulaan Juhmon marjatilalle äitini kanssa. Se kesäinen aamupäivä mansikkapellolla oli niin helteinen ja kuuma, aivan tuuleton ja taivas täysin pilvetön. Hillon teko jatkui mökillä Jaalassa mustikoilla, ja viimeiset hillot valmistuivat Sysmässä luumuista. Herkkukoreihin päätyikin lopulta pieniä sieviä purkkeja etiketeillä "hilloa Tuusulan mansikoista", "hilloa Jaalan mustikoista" ja "hilloa Sysmän luumuista".

Hillojen lisäksi herkkukorin sisältöön kuului seesam-rosmariini näkkileipiä, pistaasi-karpalo cantuccineja sekä marjalikööriä, joka pullotetaan kesän lopussa ja sen valmistuminen vie joulukuun alkuun.

Viimeisen silauksen herkkukorit saivat sellofaanista, johon käärin valmiit, pakatut korit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti