keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Munakoiso-oliivipyörykät


Pimeä, pitkä talvi on takana päin ja kohti kesää mennään nyt lujaa! Taas kun valoa riittää, eikä tarvitse turvautua pelkästään keinovaloon, onkin taas mahdollista saada uusista resepteistä raikkaita ja maukkaita kuvia. Tämä viimeisin kokeiluni on Jolien blogista, jota tykkään selailla aina vapaahetkinä. Alkuperäinen resepti löytyy tästä linkistä.

Munakoisopyörykät kuulostivat niin erilaisilta, että ohjeeseen oli aivan pakko tutustua paremmin. Helppoa, hyvistä raaka-aineista valmistettua "pyörykkätaikinaa" piti päästä hetimiten kokeilemaan - nopea ja yksinkertainen ohje takasi maukkaan ja uudenlaisen makuelämyksen. Kasvispullat on jees!

ps. Jos et halua pyöryköistä vihreitä, älä heitä persiljaa blenderiin kaurahiutaleiden kanssa....

Ohjeesta valmistuu noin 10 pyörykkää.

500 g munakoisoa
oliiviöljyä
1,25 dl pinjansiemeniä
20 kalamataoliivia
4 rkl kaurahiutaleita
1 dl raastettua parmesaania
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1 luomu kananmuna

Halkaise munakoiso(t) pituussuunnassa ja aseta ne uunipellille halkaisupinta ylöspäin. Valele munakoisot oliivöljyllä ja paista uunissa 220 asteessa noin puoli tuntia, kunnes niiden pinta on kullanruskea. Anna munakoisojen jäähtyä, kuori ne ja hienonna.

Huuhtele oliivt, poista niistä kivet ja hienonna. Raasta parmesaani ja hienonna persilja. Myös pinjansiemeniä voi hieman pienentää, itse olisin nimittäin ehkä kaivannut vähän hienompia sattumia pyöryköiden joukkoon.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa taikinaksi ja anna turvota 10-15 minuuttia.

Pyöritä taikinasta sopivan kokoisia pyöryköitä ja aseta uunipellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Halutessasi voit ennen paistoa ripotella pyöryköiden päälle myös hieman parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti