keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Pienet punajuuri-vuohenjuustopait

 

Alkuvalmisteluja vappua varten! Ensi viikolla vanhempani pitävät jälleen perinteisen vappupäivän brunssin veneellään, ja koska nyyttärihengellä mennään, päätin kokeilla tätä Jolien blogista löytämääni reseptiä jo etukäteen. Josko nämä pikkupiiraat olisivat sopiva vieminen herkkupöytään!

Kokeilin tehdä ohjeella pieniä piirakoita, joissa tarkoitukseni oli irroittaa piirakka vuoasta esillepanoa varten. Paiston jälkeen pohjasta tuli kuitenkin todella hauras ja se mureni heti kun sitä yritti irroittaa vuoasta. Ulkonäöllisesti parempi siis olisi tehdä yksi iso piirakka, ellei paistovuokia voi asettaa piirakan mukana tarjolle.

Pohjan mausta vielä sen verran, että tulipas taas koettua uusi makuyhdistelmä! Kookos ja punajuuri - hetki meni tottua mutta hyvältä maistui! Itse en ole mikään suuri kookoksen ystävä, joten vaikka makupari jollakin oudolla tavalla toimikin, ehkä tarjolle asettamastani piirakasta ensi viikolla tulee puuttumaan kookos, ihan senkin takia että piirakka maistuisi mahdollisimman monelle vapustelijalle!

Ensi viikolla siis luvassa hieman muunneltu versio tästä ohjeesta!

Täyte:

3 punajuurta
balsamicoa
merisuolaa
rouhittua mustapippuria
vuohejuustomoussea
vuohenjuustoa

Pohja:

3 dl kaurahiutaleita
2,5 dl saksanpähkinöitä
1/2 tl suolaa
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
2 rkl vettä

Aloita punajuurista. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita pestyt punajuuret kokonaisina uuniin kypsymään. Keskikokoisella punajuurella meni noin 60 minuuttia kypsyä.

Tee seuraavaksi pohja. Laita kaurahiutaleet tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää saksanpähkinät ja suola, ja käytä konetta kunnes seos on hienoa. Kaada jauhoseos kulhoon ja nypi kookosöljy jauhoseoksen joukkoon. Lisää vettä tarvittava määrä hyvän taikinakoostumuksen saamiseksi.
Huom! Kookos maistuu taikinassa vahvasti, joten sitä ei kannata lisätä jauhoseokseen ohjeessa mainittua määrää enempää. Voit myös halutessasi korvata kookosöljyn margariinilla.

Painele taikina piirasvuokien pohjalle ja reunoille. Taikinastä riittää yhteen isoon tai 8 pieneen (vuoan halkaisija 9 cm) piirakkaan.

Ota kypsät punajuuret uunista, anna hieman jäähtyä ja kuori. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. Mausta punajuuriviipaleet balsamicolla, merisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Täytä vuoat. Laita pohjataikinan päälle vuohenjuustomoussea. Asettele maustetut punajuuriviipaleet moussen päälle. Päällimmäiseksi aseta vuohenjuustokiekko.

Laita piirakat uuniin 200 asteeseen paistumaan. Pienet piiraat paistuivat kypsiksi noin 20 minuutissa, isolla piirakalla menee alkuperäisen ohjeen mukaan noin 45 minuuttia.
Huom! Vuohenjuustokiekot olivat 20 minuutin paistamiseen jälkeen ruskistuneet ja paistuneet juuri sopivasti. Jos teet isoa piirakkaa suosittelen laittamaan vuohenjuustokiekot piirakan päälle vasta paiston puolivälissä, jotteivät ne palaisi

Tarjoile lämpimänä vihersalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti