maanantai 29. huhtikuuta 2013

Mustikka-kookos-keksit


Olen viime aikoina seurannut Kiitos Hyvää -blogia, joka on nuoren hyvinvointivalmentajan pitämä hyvinvointiblogi. Nimensä mukaan blogi tarjoaa hyvää mieltä ja vinkkejä hyvään oloon. Yhdellä sanalla kuvattuna blogi on Raikas - positiivinen kirjoitustyyli ja valoisat, kauniit kuvat vievät mielen ihan muualle. Blogia lukiessa kummasti tuntuu, että saisi lisää virtaa omaan päivään!

Koska kiinnostukseni luonnonmukaisia raaka-aineita kohtaan on viime aikoina ollut kasvussa, on tämä blogi juuri sitä mitä nyt tarvitsen pitämään tätä kipinää yllä. Herkullisen kuuloiset, luonnonmukaisista raaka-aineista koostuvat resptit oikein kutsuvat kokeilemaan niitä!

Ensimmäisenä päätin kokeilla näitä herkullisia keksejä, joita bloggaaja mainosti aamupalakekseinä. Raaka-aineluetteloa katsoessa keksit tosiaan näyttäisivätkin sopivan aamupalaksi, tai vaikka terveellisiksi välipalakekseiksi päiväkahvin seurana.

Nämä keksit on leivottu kaikkia aisteja ajatellen, ja sekä ulkoista että sisäistä hyvinvointia varten! Näitä keksejä syödessä tiedän mitä vastata, kun joku kysyy minulta "mitä kuuluu". 

1 dl manteleita
3 dl kaurahiutaleita (luomu)
2 dl kookoslastuja (luomu)
1/2 tl suolaa
3 banaania
5 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä (luomu)
1 rkl juoksevaa hunajaa (luomu)
1/2 tl aitovaniljaa
1,5 dl mustikoita (pakkasesta)

Hienonna mantelit muruksi tehosekoittimessa. Sekoita kaurahiutaleet, kookoslastut ja suola kulhossa. Lisää mantelimuru seoksen joukkoon.

Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita kuivien aineiden joukkoon.

Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa ja lisää seoksen joukkoon. Lisää myös hunaja ja aitovanilja.

Lisää viimeisenä jäiset mustikat. Sekoita ne joukkoon muutamalla kauhaisulla, jotta ne eivät värjäisi taikinaa.

Tee taikinasta lusikoiden avulla noin 2 ruokalusikan kokoisia palloja leivinpaperin päälle. Litistä niitä hieman, vaikka lusikkaa apuna käyttäen. Ripottele päälle jäisiä mustikoita ja kookoslastuja.

Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä.

Nauti heti lämpiminä tai säästä välipalaksi seuraaville päiville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti