keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Guacamole


Nyt tehdään guacamole, josta erottaa selvästi kaikki ihanat ja maukkaat raaka-aineet, joita sen kokoamiseen on käytetty. Ei siis mitään sosetta, vaan reilua, kaunista ja värikästä dippiä, jossa on ronskeja paloja.

Jos et aikaisemmin ole maistanut tätä meksikolaisperäistä, herkullista lisuketta itsetehtynä, suosittelen suuresti testaamaan sitä tällä reseptillä tehtynä. Kaupan valmisguacamolen maistamista ei lasketa, se ei ole oikeita raaka-aineita nähnytkään. Tiesitkö, että esimerkiksi Pirkka myy guacamoledippiä, jossa guacamolen pääraaka-aineena olevaa avokadoa on vain 0,7% ja sekin on avokadojauhetta? Nämä huijaustuotteet vääristävät ihmisten mielikuvan ruoista ja aiheuttavat jopa ennakkoluuloja niissä "käytettäviä" raaka-aineita kohtaan. Muutamaan kertaan olen ollut tilanteessa, jossa henkilö on väittänyt ettei pidä guacamolesta tai avokadoista maistettuaan joskus kaupan valmisversioita. Hyvin on tämä aidoista ja tuoreista raaka-aineista tehty versio kuitenkin maistunut.

3 kypsää avokadoa
2 kypsää tomaattia
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2-1 lime
1/2 punainen chili
mustapippuria
suolaa
(korianteria)

Kalttaa eli kuori tomaatit.
Niksi: Viillä tomaattien kantaan ristin muotoinen viilto ja laita tomaatit kulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja odota minuutti. Huuhtele tomaatteja kylmässä vedessä ja kuori. Pilko pieniksi kuutioiksi. Yritä myös saada tomaateista irtoava neste talteen.

Kuutioi avokado ja silppua sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi. Sekoita tomaatin joukkoon. Purista sekaan limen mehua maun mukaan ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Jos löydät kaupasta tuoretta korianteria voit silputa sitä guacamolen joukkoon. Korianteri antaa aivan oman lisänsä tähän herkkudippiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti