keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Risotto pekonilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla


Tämä resepti on pakko jakaa, vaikka se ei olekaan minun käsialaani! Mikä sen ihanampaa kuin valmiiksi katettu pöytä pitkän koulupäivän jälkeen? No, ehkä se että avomieheni otti tänään ohjat päivällisen teosta ja puuhasimme yhdessä ruoan parissa keittiössä. Ruoan valmistuessa on ihana vaihtaa päivän kuulumiset yhdessä keittiössä hyvää ruokaa tehden. Vaikka kaksiossamme onkin tupakeittiö, ja toinen on kuitenkin aivan vieressä vaikka yksin tekisikin ruokaa, niin ihan eri fiilis tulee kun molemmat seisovat huoneen samalla puolen!

Nautinnollisia kokkaushetkiä rakkaiden kanssa! Tässä risotto á la Pete!

4 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
2,5 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
7-8 dl kasvislientä
aurinkokuivattuja tomaatteja
150 g pekonia
30 g voita
1 dl ruokakermaa
1 dl raasstettua parmesaania
basilikaa
mustapippuria

Pilko ja ruskista pekoni pannulla. Kun pekoni on sopivan rapeaaa, nosta ne pois pannulta ja kuullota sipulit pannulla pekoninrasvassa. Näin saat hieman korostettua pekonin makua risotossa. Lisää oliiviöljyä tarvittaessa.

Lisää riisi kuullotetun sipulin joukkoon ja kääntele aineksia pannulla, kunnes riisi on kuullottunut. Lisää viini ja kääntele aineksia, kunnes viini on haihtunut.

Lisää riisin joukkoon kuumaa kasvislientä noin 1 dl kerrallaan, anna nesteen imeytyä välillä hieman sekoittaen ja toista. Lisää nestettä kunnes riisi on kypsynyt. Lisää pekonit ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit riisin joukkoon, kun viimeiset kasvisliemet ovat lähes imeytyneet riisin joukkoon.

Anna seoksen hautua hetki ja lisää voi ja kerma. Sekoita ja anna hautua vielä toinen hetki.

Nosta lopuksi pannu pois liedeltä ja kääntele risoton joukkoon parmesaani sekä viimeisenä revitty basilika.

Tarjoile basilikan, parmesaanin ja runsaan määrän rouhittua mustapippuria kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti