maanantai 28. toukokuuta 2012

Raakasuklaa-hedelmämysliMysli pääsi taas loppumaan, ja tällä kertaa päätin marjaisan sekoituksen sijaan kokeilla uutta mixiä, johon laittaisin ainakin raakasuklaata! Olin jo kauan halunnut kokeilla kyseistä raaka-ainetta, ja nyt minulla oli siihen oiva tilaisuus!

Raakasuklaahan on yksi terveellisimmäistä ruoka-aineista sisältäen paljon arvokkaita ainesosia. Raakasuklaaseen käyettyjä raaka-aineita ei missään valmistuksen vaiheessa kuumenneta, jolloin kaikki kaakaon hyvät ominaisuudet löytyvät myös raakasuklaasta. Raaka kaakaon painosta jopa 10% on antioksidantteja, mikä on noin 10 kertaa enemmän kuin esimerkiksi mustikassa! Raaka kaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia ja kromia sekä korkeita pitoisuuksia esimerkiksi sinkkiä, rautaa, kuparia, rikkiä ja C-vitamiinia. Kaakaon huikeimmat ominaisuudet linkittyvät aivojemme toimintaan ja raaka kaakao sisältää runsaasti mielialaamme kohottavia välittäjäaineita tai niiden rakennusaineita.

Raakasuklaa on siis aivan eri asia kuin kaupassa myytävät suklaat. Vaaleisiin suklaalevyihin on käytetty vain muutama kaakaopapu, ja loput massasta on sokeria ja epäterveellisiä rasvoja. Vaikka kaupassa myytävät tummat suklaat sisältävätkin suuren määrän kaakota, on niidenkin raaka-aineet prosessoituja, eli kaakaon hyvät ominaisuudet ovat kuumentamisen myötä hävinneet.

Lisää mielenkiintoisesta aiheesta voit käydä lukemassa raakasuklaa.com-nettisivuilta, missä kerrotaan tarkemmin raakasuklaasta ja sen terveysvaikutuksista.

Tein myslin Herkkumyslin ohjeen mukaisesti jättäen goji-marjat sekä pakastekuivatut mansikat tällä kertaa pois. Niiden sijasta lisäsin uunista tulleen ja jähtyneen myslipohjan sekaan kuivattua banaania, kuivattua pehmeää omenaa sekä raakasuklaata.

Punnitse&Säästä myy raakasuklaata pienissä patukoissa, joista sitä oli helppo pilkkoa myslin sekaan. Punnitse&Säästä on muutenkin mainio paikka käydä hakemassa raaka-aineita mysliin. Vaikka kilohinta joissain tuotteissa onkin hieman kalliimpi kuin kaupan vastaavissa tuotteissa, on etuna se että tuotetta ei tarvitse ostaa valmiissa paketeissa vaan saat itse kauhoa pussiin haluamasi määrän. Uusia tuotteita ja makuja kokeillessa onkin mukavaa että tuotetta voi ostaa vain muutaman gramman ison paketin sijasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti