perjantai 11. toukokuuta 2012

Verigreippismoothie


Citymarketissa alkoi eilen hintaralli, ja tietty piti heti mennä nuuskimaan mitä ihania tarjouksia siellä olisikaan! En päässyt hedelmäosastoa pidemmälle, kun huomasin että sopivasti olisi tarjouksessa hedelmiä smoothieta varten. Lisäksi löysin vielä tarjouksessa olevan jääteen, joten tämä herkkujuoma on siis pelkistä tarjoustuotteista valmistettu - ihan loistavaa! Smoothiemakerini ei ollutkaan hetkeen ollut käytössä, joten tuntui kivalta hurauttaa muutamat smoothiet sillä iltapalaksi.

Äitini on tulossa tänään yökylään luokseni, ja aineksia jäi eilisestä sen verran sopivasti että taidanpa hemmotella äitiä raikkaalla smoothiella tänään. Verigreippismoothieta ja valkoviiniä - äitienpäivä alkakoon jo tänään!

puolikas verigreippi
puolikas banaani
mandariini
puolikas omena
sitruunajääteetä

Kuori ja pilko hedelmät. Kuori verigreippi sekä mandariini siten, että hedelmän pinnalla olevaa valkoista "hörstettä" tulee mahdollisimman vähän mukana. Itse lohkoin greipin sekä mandariinin ja poistin vasta sitten kuoren veitsen avulla.

Kaada pilkotut hedelmät tehosekoittimeen ja sekoita. Oma tehosekoittimeni on sen verran pieni että laitoin ensin vain puolet hedelmistä jotta ne soseutuisivat. Lisää lopuksi hyväksi katsomasi määrä jääteetä ja sekoita smoothie tasaiseksi. Itse jätin smoothieen hieman purutuntumaa, eikä ollut yhtään huono idea! Smoothie on muuten todella greippisen makuinen, joten oli ihan mukava lisä että välillä suun täyttikin vihreän omenan maku.

Raikas smoothie kannattaa nauttia heti, sillä banaanilla on ikävä tapa maustaa ruoka, johon sitä on lisätty. Kerran tein virheen, että säästin seuraavaan aamuun smoothieta, johon olin banaania lisännyt, ja eihän se miltään muulta kuin banaanilta sitten maistunutkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti