keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Punainen curry kanallaKun käyn äitini kanssa lounaalla, menemme yleensä Teatteriin nauttimaan lounassalaatit. Viime kerralla olin ennen lounasta ollut näyttelysuunnitteluprojektin takia kylmässä rakennuksessa ja olin aivan kylmissäni. Päädyinkin salaatin sijaan ottamaan keiton, jotta oloni hieman lämpenisi. Teatterin päivän keitto oli tuona päivän punainen currykeitto, joka oli aivan tajuttoman hyvä. Tuosta lounaasta asti halusin itse tehdä punaisesta currysta jotakin, ja päädyinkin muokkaamaan ohjetta, jonka löysin Spice Up! punainen thai currytahna -purkin kyljestä.

Hieman minua epäilytti kookosmaidon suuri määrä, sillä en todellakaan ole mikään kookoksen ystävä, eikä kookosmaitokaan yleensä kuulu käyttämiini raaka-aineisiin. Jotenkin kummassa tämä ohje sai kookosmaidon kuitenkin maistumaan hyvältä, ja currysta tuli todella hyvän makuinen. Maku oli kuitenkin todella erilainen kuin lounaaksi nauttimassani keitossa, jota lopusta currythanasta yritän joku päivä tehdä.

broilerin filettä
sokeria
suolaa
voita

400 ml kookosmaitoa
2-3 rkl punaista currytahnaa
bambunversoviipaleita
inkivääriä (noin 30-40 g)
pieni parsakaali
pieni purjo
1-2 porkkanaa
2 tl sokeria
kasvisliemikuutio
1 rkl sitruunan mehia
thaibasilikan lehtiä

Paista kanat eri pannulla kuin curry. Kuumenna pannu ja paista paloiksi pilkotut broilerit voissa. Mausta lopuksi mustapippurilla ja suolalla.

Lämmitä 1 dl kookosmaitoa wokki- tai paistinpannulla. Lisää currytahna, sekoita, ja anna keittyä hetki.

Lisää loput kookosmaidosta, hyvin huuhdellut bambunversoviipaleet ja pilkotut kasvikset. Hauduta kannen alla, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon kanapalat, sokeri, kasvisliemikuutio ja sitruunan mehu. Sekoita ja keitä vielä hetki. Tarkista maku.

Tarjoile kokojyvänuudelin ja thaibasilikan lehtien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti