keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Suussa sulavat moccapalatAvomiehelläni oli syntymäpäivät ja sovimme että leivon mokkapaloja sen kunniaksi. En halunnut tehdä ihan perinteisiä nomparellikuorrutteisia paloja, vaan mieleni teki kokeilla jotakin hieman brownies-tyylisempää koristelua.

Käytin pohjaan Mummo Ankan suussa sulava suklaakakku -ohjetta, joka soveltuu loistavasti myös mokkapalojen tekoon. Kaadoin taikinan hieman uunipeltiä pienempään, suorakaiteen muotoiseen teflonvuokaan, ja annoin paistua noin 15 minuuttia uunin keskitasossa. Kippaa valmis pohja pois vuoasta ja anna jäähtyä ennen kuorrutusta.

Kuorrutteessa käytin Kinuskikissan ohjetta, joka osoittautui hyväksi, vaikka olisinkin kaivannut vielä hieman enemmän kahvin makua.

Kuorrute

100 g margariinia
6 dl tomusokeria
3/4 dl kahvia
3 rkl kaakaojauhetta

Kiehauta vesi kattilassa. Aseta kaikki aineet toiseen kattilaan, jonka voit asettaa kiehuvaan veteen. Tämä on turvallisempi keino kuin asettaa aineet kattilassa suoraan liedelle, sillä siinä pohjaan palamisen riski on suurempi.

Kun aineet ovat sulaneet ja sekoittuneet keskenään, ja kiehahtaneet kerran, aseta kattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään kunnes seos paksuuntuu.

Kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä nuolijalla tasaiseksi. Kuorrute levittyi melkein itsestään aivan tasaiseksi, vain reunoja piti hieman tasailla.

Ennen koristelua leikkaa pohjasta haluamasi kokoisia paloja, jotta sitä ei tarvitse paloitella koristelun jälkeen sillä riskillä, että koristelun ulkonäkö kärsii. Anna kuorrutteen kuitenkin jäähtyä ensin, jotta se ei rupea valumaan pois pohjan päältä. Leikkaava veitsi kannattaa pitää puhtaana, jotta paloista tulee siistejä.

Koristelu

Fazer valkoinen -leivontasuklaa
pekaanipähkinöitä

Murra suklaa kulhoon ja sulata mikrossa. Teelusikalla voit nostella sulaa suklaata moccapalojen päälle ja tehdä haluamiasi kuvioita. Voit myös laittaa sulan suklaan muovipussiin ja pursottaa moccapalojen päälle. Tarkista kuitenkin, että muovipussi soveltuu käyttötarkoitukseen, ettei se sula kuumasta, sulasta suklaasta (näin on käynyt...)

Aseta pekaanipähkinät leikkulaudalle ja murra niitä pienemmäksi isolla keittiöveitsellä. Ripottele moccapalojen päälle haluamasi määrä.

Säilytä moccapaloja jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti