tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kasvisquinotto


Huh-huh! Vanhempieni luona tulee aina syötyä hyvin, eikä viime viikonloppu ollut poikkeus. Sain lautaselleni sekä mitä maukkainta turskaa että pitkään haudutettua karitsan potkaa. Mitä herkkuja!

Pääsiäistä ei pidä myöskään unohtaa, vaikka tämän vuoden pienet virpojat niin taisivatkin tehdä. Yhtäkään pajunoksaa emme koristeeksi tänä vuonna saaneet, eikä näin ollen virpojille tarkoitetut palkatkaan päätyneet niitä odottaviin koreihin. Siksipä jouduimmekin isäni kanssa uhrautumaan, ja namit hävisivät äkkiä parempiin suihin. Tietysti näiden pääsiäisnamien syöminen oli alkanut jo perjantaina, eli sunnuntaiset virpojien palkat hävisivät hyvin rutiininomaisesti pois silmistä.

Ei siis varmaankaan ole ihme että mieleni teki nyt jotakin kevyttä. Ostin kaupasta paljon kasviksia ja päätin tehdä niistä yhdessä quinoan kanssa kevyen aterian, josta riittäisi myös seuraavalle päivälle. Tästä määrästä syö 3-4 henkilöä.

1/2 pieni kiinankaali
1/2 parsakaali
1/2 kukkakaali
1/2 pieni kesäkurpitsa
1/2 pieni munakoiso
1 tl sokeria

1,5 dl quinoaa

0,5 dl soijakastiketta
piparjuuri-maustetahnaa

Pilko vihannekset sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja heitä ensimmäisinä kiinankaali, parsakaali ja kukkakaali pannulle. Anna paistua muutama minuutti ja lisää kesäkurpitsa ja munakoiso. Kääntele ja paista vihanneksia noin 5 minuuttia ja lisää sokeri. Sekoita vihanneksia hieman ja anna paistua miedolla lämmöllä vielä hetki. Vihannesten on tarkoitus jäädä al denteksi, joten varo ylikypsentämistä.

Kiehauta 3 dl vettä ja lisää joukkoon huuhdeltu quinoa. Keitä noin 10 minuuttia. Kaada ylimääräinen vesi pois kypsentämisen lopuksi.

Kaada soijakastike pieneen kulhoon. Lisää sekaan oman maun mukaan piparjuuri-maustetahnaa. Itse laitoin piparjuurta aika reippaasti, mutta kannattaa lisäämisten välissä aina maistaa kastiketta itselle parhaan maun löytämiseksi.

Lisää kypsä quinoa sekä soijapiparjuurikastike vihannesten joukkoon ja sekoita. Tarjoile ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti