perjantai 30. maaliskuuta 2012

Pienet possupihvit chilikermakastikkeessa



Tekemäni ruoat ovat yleensä hyvin kasvispainotteisia, joten ostoskori näytti tällä kertaa yllättävän värittömältä. Mutta ei voi mitään, tämä ruoka kun ei vihanneksista parane. En tiedä johtuuko pekonin vai kerman määrästä, mutta tämä ohje on yksinkertaisesti herkullinen!

Kauppareissun hinnastakaan ei kannata yllättyä. Vaikka possu maksaakin pienen omaisuuden, riittää siitä monelle syöjälle. Me söimme tästä määrästä kuusi kertaa, joten yhden annoksen hinnaksi ei kolmea euroa enempää tullut. 

120 g pekonia
1/3 tuore chili
2 sipulia
500 g porsaan sisäfilettä
mustapippuria
soijakastiketta
2-3 dl vettä
2,5 dl kermaa
1 rkl tomaattipyrettä
vehnäjauhoja
tuoretta persiljaa
voita paistamiseen

Pilko pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista rapeiksi. Siirrä pekonikuutiot lautaselle odottamaan. Laitoin lautasen pohjalle kaksinkerroin talouspaperia, jotta ylimääräinen rasva imeytyisi pekoneista niihin. Peitä lautanen foliolla.

Lohko sipulit ja silppua chili pieneksi. Paista ainekset samalla pannulla, jolla pekonit paistuivat. Pekoneista irronnut rasva riittää ainesten paistamiseen maustaen niitä samalla. Kaada hieman pehmenneet ja väriä saaneet sipuli ja chili samalle lautaselle pekonin kanssa.

Leikkaa porsaan sisäfileestä noin etusormen paksuisia pihvejä. Hakkaa pihvit lihanuijalla hieman ohuemmiksi. Sulata pannulla voi ja paista pihvejä molemmin puolin kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin paistopinnan. Kun pihvit ovat lähes valmiita, lorauta pannulle soijaa.. Lihanuijalla hakatut pihvit ehtivät imeä itseensä mehevän ja maukkaan maun soijasta. Kierrä paistettujen pihvien päälle vielä hieman pippuria myllystä.

Lisää pannulle pihvien joukkoon paistetut pekoni, sipuli ja chili. Lisää kuuma vesi ja kerma. Sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää kastikkeeseen vielä tomaattipyre ja soijaa maun mukaan. Suurusta kastike vehnäjauhoilla tai maizenalla.

Silppua lopuksi hieman tuoretta persiljaa ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarjoile kokohyvänuudeleiden kanssa. Lisukkeeksi kuutioin kurkkua, valkosipulisuolakurkkua ja fetaa. Tämä "salaatti" toimi todella hyvin kastikkeen makujen kanssa, varsinkin valkosipulisuolakurkku maistui todella hyvältä kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti