perjantai 2. maaliskuuta 2012

Mustikkarahka


Helppo ja terveellinen välipala, jonka voi tehdä oman maun mukaan melkein mistä marjoista tai hedelmistä vain.

4 dl maitorahkaa
n 2-3 dl maustamatonta luonnonjogurttia
n 2 dl mustikoita
sokeria
vaniljasokeria
1/3 banaani

Kaada maitorahkat kulhoon. Kaada sekaan jogurttia sen verran, että seoksen koostumus on mielestäsi sopiva. Itse laitan yleensä suhteessa vähemmän jogurttia kuin rahkaa, sillä pidän rahkasta paksuhkona.

Sekoita joukkoon tuoreet tai sulaneet mustikat. Jo pieni määrä sulaneita mustikoita riittää maustamaan tämän määrän, mutta todella marjainen rahka on enemmän minun makuuni. Eli oman maun mukaan taas lisätään marjoja.

Talviaikaan ei tuoreita marjoja juuri ole saatavilla, joten nyt se edelliskesän uurastus palkitaan! On ihanaa avata pakastin ja tutkia, mitä kaikkia marjoja sieltä löytyykään! Ja jos oman pakastimen tilanne näyttää heikolta, on rakkaalla äidillä yleensä antaa kotiin viemisiksi muutama rasiallinen itse poimittuja marjoja.

Lisää rahkan sekaan vielä ripaus sokeria ja hiukkasen enmmän vaniljasokeria. Tämä peittää maitorahkan hieman happamaa makua, ja vaniljasokeri antaa mukavan tuoksun ja hennon maun rahkalle.

Nauti mustikkarahka myslin tai hedelmien kera, tai ihan vain sellaisenaan. Itse lisäsin aamupalakulholliseen tällä kertaa banaania, sopii muuten todella hyvin mustikoiden kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti