lauantai 3. maaliskuuta 2012

TofusalaattiLounassalaatti koulupäivänä. Mukavan kevyt mutta täyttävä ateria, joka vie keskipäivän nälän mennessään. Pilkkominen, marinoiminen ja paistaminen vie oman aikansa, mutta on lopputuloksen arvoinen!

maustamatonta tofua
inkivääriä
chiliä
tuoretta persiljaa
oliiviöljyä
soijaa

Lisäksi

salaattia
kirsikkatomaatteja
anjoviksella täytettyjä oliiveja
oliiviöljyä
mustapippuria
tuoretta persiljaa

Tofu kannattaa laittaa marinoitumaan hyvissä ajoin, jotta se ehtii imeä edes osan mauista itseensä. Yleensä laitan tofun marinadiin jo edellisiltana, jotta siitä tulisi mahdollisimman maukasta. Tofun ehtii laittaa marinadiin vatsa aamullakin, mutta itse en koskaan kerkiäisi siihen.

Pilko inkivääri, punainen chili ja persilja hyvin pieneksi. Purista tofusta ylimääräinen neste pois.

Kuutioi tofu pieniksi kuutioiksi. Tofu ei ime marinadia itseensä, vaan maku jää vain tofun ulkopintoihin - tämän takia tofu kannattaa leikata pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi levyiksi, jotta makupintaa olisi mahdollisimman paljon.

Sekoita paloiteltu tofu, pilkotut inkivääri, chili ja persilja, sekä oliiviöljy ja soija kulhossa. Laita seos suljettuun muovipussiin ja jääkaappiin. Muovipussi kannattaa asetta kulhoon tai lautasen päälle, sillä todennäköisesti öljy tulee muovipussista läpi.

Kun tofut ovat oleutuneet marinadissa tarpeeksi, kaada koko pussin siältö siivilään, jotta öljy ja soija valuvat pois mutta tofu sekä pieneksi pilkotut inkivääri, chili ja perislja jäävät talteen. Kippaa siivilään jäänyt osuus kuumalle pannulle ja paista kunnes tofu on mukavan rapeaa.

Pilko salaatti ja kirsikkatomaatit, asettele lautaselle, ja lisää joukkoon oliivit. Itse käytän Oliver-nimisiä oliiveja, joita myydään tölkeissä S-Marketeissa, muissa kaupoissa en ole jostain syystä niitä vielä nähnyt. Lisää sekaan paistetut tofukuutiot ja muut hörsteet pannulta, sekä oliiviöljy, mustapippuri ja tuore persilja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti