lauantai 3. maaliskuuta 2012

Leipäjuusto ja lakkahillo



Mikä sopisikaan paremmin jälkiruoaksi poronkäristykselle kuin leipäjuusto ja lakkahillo?!

En ollut aikaisemmin edes ajatellut miten tämä perinteinen herkku valmistetaan, mutta onneksi tämäkin osoittautui helpoksi ja jopa yksinkertaisemmaksi ruokalajiksi kuin edeltäjänsä. Tämä on jopa liian helppo valmistaa - tulee taatusti tehtyä toistekin!

leipäjuustoa
kermaa
lakkahilloa

Laita uunivuokaan leipäjuustoa hyväksi katsomasi määrä. Kaada vuokaan kermaa niin, että leipäjuustot juuri ja juuri peittyvät. Sivele hieman kermaa leipäjuustojen päälle ja laita 200 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.

Tarjoile lämmin leipäjuusto lakkahillon kera. Voit myös lisätä annokseen muutaman lusikallisen vuoassa ollutta kermaa. Me emme kiireessä ehtineet isoimpiin kauppoihin etsimään lakkahilloa, joten tyytyminen oli omenalakkahilloon, joka osoittautui kuitenkin todella hyväksi (ja halvaksi) valinnaksi!


Tiesitkö - Leipäjuuston, arkisemmin nitinatijuuston, englanninkielinen nimi on bread cheese, mutta ruoka tunnetaan myös nimellä Finnish squeky cheese!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti