maanantai 12. maaliskuuta 2012

Currybataattikeitto



Deko-lehden numerossa 2/11 oli bataattikeiton ohje, jota vuosi sitten jo testasin. Nyt tämä samainen lehti pyörii osastomme sohvapöydällä, ja sitä selaillessa tuli mieleeni tehdä tätä keittoa uudestaan. Keittoja kun ei enää kesän helteillä tule paljoa tehtyä, niin täytyy yrittää tehdä niitä nyt kun kylmiä päiviä vielä riittää.

Tällä kerralla päätin kuitenkin fiksata keittoa saadakseni siihen enemmän makua. Laitoin keittoon 2 ruokalusikallista currya, jonka luulin riittävän (alkuperäinen ohje käski laittaa 1 teelusikan verran) mutta siltikin curry maistui vain hieman taka-alalla. Lisäksi käytin reilusti tuoretta inkivääriä kuivatun inkiväärin sijaan. Maut olivat aika hyvin tasapainossa, ensi kerralla yritän ehkä kuitenkin lisätä curryn makua vielä hieman. Aterian kruunasivat persilja ja valkosipulivoilla voidellut ja paistetut ruispaahtoleivät.

1,2 kg bataattia
2 suurta porkkanaa
60 g inkivääriä
n 1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl currya
200 g crème fraichea
tuoretta persiljaa

Kuori bataatit, porkkanat ja inkivääri. Paloittele pieniksi paloiksi (inkivääri todella pieniksi) ja laita kattilaan. Kaada vettä juuresten päälle niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Veden kiehuessa lisää sekaan kasvisliemikuutio ja curry. Sekoita.

Kun kaikki kasvikset ovat kypsiä ja pehmeitä soseuta ne sauvasekoittimella soseeksi. Lisää joukkoon crème fraiche ja sekoita kunnes seos on tasaista. Tarjoile tuoreen persiljan kanssa.






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti