tiistai 6. maaliskuuta 2012

Blinit



Juuri nyt käynnissä olevien bliniviikkojen kunniaksi oli nyt mitä mainioin aika kokeilla itse blinien paistoa! Ja pitihän englantilaisille vieraille päästä tarjoamaan näitä ohukaisten paksuja, venäläisiä sukulaisia.

Käytin ohjetta, joka löytyi Myllyn Paras Tattarijauhojen kyljestä. Netistäkin löytyi monia blinireseptejä, mutta koska aineiden väliset suhteet vaihtelivat niissä niin rajusti, en millään voinut tietää mikä niistä tulisi onnistumaan. Jauhopaketin kyljessä olevaan ohjeeseen sen sijaan uskalsin luottaa - ja luottamus palkittiin! Maukkaita, paksuja ohukaisia saatiin aikaiseksi. Vain niiden paistoa pitäisi vielä harjoitella.

4 dl kermaviiliä
20 g hiivaa
2,5 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1,5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 kananmuna

Lämmitä kermaviili mikrossa noin kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri.

Anna taikinan kohota huoneenlämmössä muutama tunti keittiöliinalla peitettynä.

Sekoita kohonneeseen taikinaan kuuma maito, suola ja voisula.

Erottele kananmunasta keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen taikinan joukkoon. Vaahdota valkuainen vaahdoksi ja lisää viimeisenä taikinan sekaan.

Käytä paistamiseen blinipannua, silllä siinä on tarpeeksi korkeat reunat paksujen ohukaisten luomiseen. Taikinaa voi pannulle laittaa noin reunan puoleen väliin asti. Lisää pannulle jokaisen paiston välissä nokare voita. Paista miedolla lämmöllä, jotta taikina kypsyy myös blinien sisältä.


Blinit on tarkoitus nauttia lämpiminä, mutta pitkän paistourakan aikana ne kylmenevät takuuvarmasti. Lämmitä siis uuni 50 asteeseen, ja siirrä valmiit blinit pannulta uunivuokaan lämpöiseen uuniin odottelemaan tarjoilua.

Tarjoile blinit smetanan, muikunmädin ja silputun punasipulin kera. Meidän pöydässämme oli lisukkeeksi tarjolla myös salaattia iduilla ja mozzarellalla höystettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti