torstai 8. maaliskuuta 2012

Bebe-leivokset


Muutama päivä sitten näin Bebe-leivoksien ohjeen jossakin ja päätin naistenpäivän kunniaksi kokeilla niiden tekemistä! Ja onhan naistenpäivä mitä mainioin (teko)syy viedä pieniä, vaaleanpunaisia leivoksia luokkatovereille nautittavaksi kahvin kanssa. Luokallammehan kuitenkin on 12 naista, joita tänään juhlitaan. Toki myös luokkamme ainoinen mies pääsee leivoksista nauttimaan!

Löysin sopivan reseptin Kinuskikissan sivuilta, joka on oikea makeiden reseptien aarreaitta! Vaikka olenkin enemmän suolaisten ruokien tekijä, tulee sivua välillä selailtua ihan muuten vaan, sillä osa leivonnaisista on vaan niin kauniin näköisiä. Kinuskikissan reseptejä on myös todella miellyttävä tehdä, sillä ohjeen jokainen vaihe on tarkasti selitetty. Vaikeinkaan resepti ei siis voi kauhean pahasti mennä pieleen!

Hyvää naistenpäivää!

Pohja

200 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
4,5 dl vehnäjauhoja

Täyte

3,5 rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
2 dl kuohukermaa
2 keltuaista
150 g voita
2 tl vaniljasokeria

Kuorrute

4 dl tomusokeria
4 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä
nomparelleja

Ohjeesta tulee noin 35-40 kappaletta pieniä leivoksia.

Vaahdota sokeri ja voi. Lisää sekaan kananmuna ja sekoita. Lisää jauhot 1 dl kerrallaan samalla sekoittaen.

Tee reilun teelusikallisen kokoisia pieniä palloja taikinasta ja asettele pieniin silikonivuokiin. Painele taikina vuokaan ja tasaa yläreunat kauniin suoriksi. Paista 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes taikinan yläreunat hieman ruskistuvat.

Leivospohjat lähtevät helpoiten irti lämpiminä, joten ne kannattaa irrottaa vuoista heti. Silikonivuoista pohjan pitäisi irrota ihan vain vähän kallistamalla tai kääntämällä vuoka ylösalaisin. Jos pohja ei meinaa irrota, voit käyttää apuna esimerkiksi cocktailtikkua.

Sekoita kattilassa sokeri, perunajauhot, kuohukerma ja kananmunan keltuaiset. Lämmitä aineet samalla vispaten, ja anna kuumeta kunnes näet ensimmäsien kuplan. Ota kattila liedeltä ja anna kiisselin jäähtyä. Seos on siis tässä vaiheessa muuttunut paksuksi, hyytelömäiseksi massaksi.

Vaahdota voi ja lisää siihen vaniljasokeri ja äsken valmistamasi kiisseli. Sekoita seos tasaiseksi ja asettele sen jälkeen taikinapohjiin niin, että ne lähes täyttyvät. Laita pohjat jääkaappiin viilenemään.

Sekoita keskenään tomusokeri, vesi ja punainen elintarvikeväri. Vesi kannattaa lisätä vähitellen, jottei seoksesta vahingossa tule liian löysää. Elintarvikevärin lisäyksessä kannattaa myös olla tarkkana, sillä vain todella pieni määrä ainetta riittää värjäämään seoksen vaaleanpunaiseksi.

Kun taikinapohjien täyte on kovettunut, voit sivellä vaaleanpunaisen kuorrutteen leivosten päälle lusikkaa apuna käyttäen. Kuorrute on todella helppo levittää, mutta se kuivuu nopeasti, joten nomparellit kannattaa laittaa leivoksiin heti kun kuorrute on levittynyt.

Säilytä Bebe-leivoksia jääkaapissa. Kinuskikissan mukaan voit myös pakastaa leivokset. Tätä voisin itse kokeilla, jos leivoksia jää yli (epäilen). Mutta olisihan se ylellistä tarjota kahvilla poikkeaville kavereille Bebe-leivos silloin tällöin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti