tiistai 6. maaliskuuta 2012

MustikkasmoothieOlin ottanut mustikoita pakkasesta sulamaan aamuista jogurttiannosta varten, mutta pussi oli niin iso, että mustikoita oli yli aamujen tarpeen. Jotteivät rakkaat, kalliit mökkimustikat vain menisi hukkaan niin päätin tehdä iltapakasi terveelliset, sokerittomat mustikkasmoothiet minulle ja avomiehelleni.

Mustikkahan on yksi suomalaisista superruoista, ja on jopa suositeltavaa että näitä suomalaisia "supermarjoja" nautittaisiin jopa 2 desiä päivässä. Voisin kirjoittaa ja kehua mustikan maasta taivaisiin tässä blogissa, mutta ehkä kiinnostuneimmat voivat itse käydä lukemassa tästä linkistä aiheesta enemmän. Sivulla on paljon asiaa myös muista superruoista sekä niiden terveysvaikutuksista. Kannattaa käydä lukemassa!

Parasta mustikassa kuitenkin on se, että näitä yltiöterveellisiä pikku herkkupaloja saa vapaasti poimia luonnosta mielin määrin, eikä maksa muuta kuin hieman aikaa ja vaivaa. Ihanaa!

Tästä ohjeesta tulee 2-3 annosta.

3 dl maustamatonta luonnonjogurttia
3 dl mustikoita
1 banaani
1 rkl hunajaa

Mittaa jogurtti ja mustikat tehosekoittimeen ja sekoita. Lisää paloiteltu banaani sekä hunaja, ja sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi.

Tarjoile kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti