sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Lapsuuden mansikkarahka



Äidin tekemä makea ja kuohkea mansikkarahka oli minun ja veljeni ehdoton herkku, jota äiti satunnaisesti teki ja tarjosi iltapalana. Täysin oikeaa aineiden suhdetta en tiedä mutta kutakuinkin tällä tavoin äiti rahkan valmisti. Pitkään aikaan en tällä tavalla tehtyä rahkaa ole maistanut, mutta yhtä hyvältä se nyt maistui kuin silloin lapsuudessakin äidin tekemänä.

2 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa
3 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mansikoita

Vaahdota kerma kuohkeaksi ja lisää vatkauksen loppuvaiheessa joukkoon sokerit. Älä jätä kermavaahtoa kovin löysäksi, vaan vaahdota se kunnolla jäykäksi. Lisää sekaan maitorahka ja sekoita nuolijaa käyttäen seos tasaiseksi.

Lisää lopuksi mansikat. Teemaan sopivasti löysin pakastimesta äidin tekemää mansikkasurvosta, jota käytin rahkassa. Survotut mansikat ovat paras vaihtoehto rahkaa tehdessä, sillä ne maustavat koko rahkan mutta sekaan tulee myös sattumia. Kokonaisia mansikoita käyttäessä kannattaakin niitä survoa haarukalla hieman, jotta koko rahka maustuu mansikoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti