sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Paistetut banaanitKuulun siihen joukkoon ihmisiä, joka ostaa banaanit vielä kun ne ovat vihreitä. Pahin banaanipainajainen on kypsynyt, lämmin banaani, joka on makunsa menettänyt, kuiva ja jauhoinen. Nämä banaanit jäävät meidän perheessä syömättä, ja sellaiset oli meitä tänään vastassa kun palasimme kotiin viikonlopun vietosta. Jonkun toisen silmin banaani olisi ehkä ollut juuri täydellinen syötäväksi sellaisenaan, mutta minulle ruskeat läikät kertoivat että on aika joko heittää banaanit bioon tai paistaa niistä jälkiruoka. Jälkimmäinen vaihtoehto oli ehdottomasti herkullisempi!

2 banaania
2 rkl voita
2 rkl fariinisokeria
loraus appelsiinitäysmehua
lakritsijäätelöä

Kuumenna pannu ja sulata siinä voi. Lisää sulaan voihin fariinisokeri ja sekoita tasaiseksi.

Kuori banaanit ja puolita ne pituus- sekä leveyssuunnassa neljään osaan. Aseta pannulle sokerivoiseoksen päälle.

Heiluttele pannua, jotta ainekset eivät tartu pannun pohjaan kiinni. Kun banaanien alapuoli on saanut kauniin pinnan, käännä ne varovasti toisin päin.

Lisää sekaan appelsiinitäysmehu ja heiluttele pannua jotta mehu sekoittuu kastikkeeseen tasaisesti.

Tarjoile banaanit heti. Pannulle jäänyttä lientä voi lusikoida lautaselle banaanien päälle, on muuten todella hyvää! Nautimme paistetut banaanit Aino lakritsijäätelön kera, jota oli pakkaseemme jäänyt, ja se sopikin täydellisesti makeiden, lämpimien banaanien kanssa nautittavaksi. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä vaihtoehtoa perinteisen vaniljajäätelön sijasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti