maanantai 4. kesäkuuta 2012

Chiliöljyllä maustettu katkarapuwok


Tutustuin Italiassa asuessanni sellaiseen ihanuuten kuten chilioliiviöljy. Italialaiseen tapaan teimme itse kotona paljon pizzaa ja nautimme sen tuoreen rucolan ja chiliöljyn kuorruttamana. Takaisin Suomeen tultuani olen sivusilmällä etsinyt kaupoista chiliöljyä, jolla voisin taas maustaa pizzat sun muut ruoat. Muutama viikko sitten olimme avomieheni kavereilla hänen kummityttöään tapaamassa, ja heillä oli keittiössään pullollinen chili-paprika rypsiöljyä! Pullo oli ostettu mökkireittimme varrella sijaitsevasta lähiruokakaupasta Heilasta, joten seuraavana viikonloppuna kun suuntasimme mökille, kävimme hakemassa myös meille kauan kaivatun pullollisen. Nyt keittiötäni komistaa pullo suomalaista, lähellä tuotettua chili-paprika rypsiöljyä, joka ei ehkä ole aivan yhtä täyteläistä kuin italian serkkunsa, mutta joka silti maustoi pikawokkimme taivaallisen maukkaaksi!

punaista paprikaa
parsakaalia
kevätsipulia
keltaista kesäkurpitsaa

isoja katkarapuja (pakaste)
1/3 tuore chili
30 g inkivääriä

chilirypsiöljyä
soijaa
mustapippuria

Pilko kasvikset suurehkoiksi suikaleiksi, joihin on helppo tarttua puikoilla. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja heitä kaikki kasvikset kerralla pannulle.

Pilko chili pieneksi ja kuori ja suikaloi inkivääri. Kuumenna chilirypsiöljy toisella pannulla ja heitä chili ja inkivääri siihen paistumaan. Lisää joukkoon hetken päästä myös sulaneet katkaravut.

Mausta katkaravut ja vihannekset mustapippurilla sekä soijalla ja anna paistua ja maustua vielä noin 5 minuuttia. Lisäsin myös kasvisten joukkoon hieman chiliöljyä, saattoi olla turhaa mutta olin vain niin innoissani uudesta chiliöljystäni että sitä oli pakko saada laittaa molempiin pannuihin.

Kaada lopuksi katkaravut, hörsteet sekä liemi kasvisten joukkoon ja sekoita. Tarjoile heti sellaisenaan tai täysjyvänuudeleiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti