tiistai 26. kesäkuuta 2012

Sitruunaiset kana ja kasvisquinoa



Tämän aterian ainekset koottiin jälleen hintaan katsoen. Kävimme pitkästä aikaa Lidlissä, sillä olimme tädiltäni saaneet vinkin että siellä myydään hyviä, isoja katkaravunpyrstöjä, joita halusin käyttää thaimaalaisessa katkarapukeitossa. Kaupassa pyöriessäni huomasin vihannesten halvat hinnat ja mukaan tarttui rapusten lisäksi muun muassa kaalia, kesäkurpitsaa ja retiisejä.

Kana oli hieman kalliimpaa, sillä kuten aina, lähikauppamme hyllyt olivat suurimmaksi osaksi tyhjillään. En muistanut ostaa kanaa Lidlissä käydessämme, mutta onneksi löytämäni Kariniemen kananpojan sisäfileet olivat sen verran hyvä löytö että hinta ei juurikaan harmittanut. Paketissa on 10-12 kappaletta pieniä fileitä - yhden ison fileen sijaan voi siis paistaa itselleen kaksi pientä filettä ja olla täysin tyytyväinen. Näin tulee syötyä vähemmän ja säästettyä enemmän!

Kanojen lisäksi kauppareissuani piristi kauppaan tulleet itsepalvelukassat, joita en vielä ollut päässyt kokeilemaan. Voin jo nyt sanoa, että ne tulevat olemaan hermojeni pelastus taas koulun, kiireen ja syksyn alkaessa.

Päästyäni kaupasta ulos (jonottamatta!) heitin ostokset uuden turkoosin Joponi turkoosiin etukoriin ja poljin kotiin auringonpaisteessa. Lopuksi nautimme valmistamani päivällisen parvekkeella - kyllä maistui hyvältä!

varhaiskaalia
kevätsipulia
kesäkurpitsaa
retiisejä
mustapippuria
sitruunanmehua
oliiviöljyä
voita

1 dl quinoaa
1/2 kasvisliemikuutio

kananpojan sisäfileetä
yrttisuolaa
pippuria
sitruunan mehua
tuoretta timjamia
oliiviöljyä

Keitä ensimmäiseksi vesi quinoaa varten. Lisää kiehuvaan veteen puolikas kasvisliemikuutio sekä quinoa. Muista huuhdella quinoa siivilässä, kuumassa vedessä ennen kypsentämistä välttääksesi kitkerän maun. Kitkeryys johtuu sapoiinista, jota on quinoan pinnalla. Se huuhdellaan ennen quinoan myyntiin laittamista mutta jäänteitä saattaa silti jäädä. Anna quinoan kypsyä noin 15 min.

Pilko kasvikset. Silppua kaali pieneksi ja pilko kevätsipuli, kesäkurpitsa ja retiisi ohuiksi siivuiksi.

Kuumenna öljy sekä voi pannulla ja kippaa ensimmäisenä paistumaan kaali ja kevätsipuli. Anna paistua alle 5 minuuttia ja lisää kesäkurpitsan siivut. Paista minuutti tai pari ja lisää retiisin siivut sekä sitruunan mehu ja mustapippuri pannulle. Sekoittele noin minuutti ja ota pannu pois liedeltä. Kun quinoa on kypsynyt, kippaa sekin pannulle kasvisten joukkoon ja sekoita.

Kuumenna pannulla öljy ja aseta kanat pannulle. Lisää mausteet sekä sitruunan mehu kun kanojen toinen puoli on kypsä ja olet kääntänyt fileet. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa tuore timjami kanojen päälle. Kanat kypsyivät meheviksi ja mureiksi, ja maut tulivat naturellista kanasta hyvin esiin. Varsinkin sitruuna oli ihana ja raikas kanan rinnalla. Varo siis kypsentämästä pieniä fileitä liiaksi, voit vaikka kesken paiston tehdä pienen viillon paksuimman fileen pintaan tarkistaaksesi kypsyyden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti