tiistai 12. kesäkuuta 2012

CurrykanakeittoTämä keitto on minun sekä avomieheni all time favourite, liekö mieheni mielestä sitten sen takia että muut tekemäni keitot ovat yleensä sosekeittoja. Mutta curryn mausta pidämme kumpikin todella paljon, ja yritänkin aina tehdä keitosta mausteisempaa kuin edellisellä kerralla - curryn potkaisu ei haittaa yhtään! Lisämausteisuutta keittoon tuo tuoreet inkivääri ja chili.

Käytän keitossa curryjauhetta, jota meneekin keittoon kiitettävä määrä. Currytahnaakin voisi kokeilla, mutta olen tällä samalla reseptillä tehnyt jo niin kauan, että tätä keittoa ei tule tehtyä kuin yhdellä tavalla. Vihannekset saattavat toki vaihdella, paitsi maissi ja parsakaali. Parsakaalin nuppu imee curryliemen itseensä ja maustuu todella hyväksi. Kaikkihan tietävät että keitto paranee ollessaan yön yli jääkaapissa, ja tässä keitossa maun huomaa selvästi vihanneksissa, varsinkin parsakaalissa. Yön aikana nuput imevät mausteet itseensä ja ovat seuraavalla aterialla niin herkullisia, että yritän aina kauhoa vain niitä kattilasta lautaselleni.

broilerinfileetä
oliiviöljyä
currya
soijaa

inkivääriä
pieni pala chiliä
purjo
2 porkkanaa
parsakaalia
herkkusieniä
maissinjyviä (tölkki)
kasvisliemikuutioita
currya
soijaa

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja sekoita kuumenneeseen öljyyn curryjauhetta. Laita paloitellut broilerinfileet paistumaan pannulle. Kun palat ovat lähes kypsiä, lorauta pannulle tilkka soijaa ja sirottele kanapalojen päälle curryjauhetta. Anna paistua ja sekoittele vielä lopuksi.

Kuumenna isossa kattilassa oliiviöljy. Heitä kattilaan paloiteltu inkivääri ja silputtu chili. Anna paistua hetki.

Lisää kattilaan pesty ja paloiteltu purjo sekä paloitellut porkkanat. Sekoittele ja lisää hetken päästä sekaan pilkottu parsakaali. Ennen veden lisäämistä kippaa paloitellut herkkusienet sekä maissinjyvät kattilaan.

Kiehauta 8 dl vettä vedenkeittimessä ja kaada kattilaan. Sekoita joukkoon myös 1,5 kasvisliemikuutiota. Kaada kanat sekä pannulla oleva neste kattilaan. Sekoita ja maista.

Mausta makusi mukaan keittoa currylla ja soijalla. Koska itse pidän keitossa juuri liemestä lisäsin vielä muutaman desiä vettä sekä puolikkaan kasvisliemikuution keittoon. Currya ei kannata yrittää sirotella keittoon maustepurkista, sillä keitosta nouseva höyry jähmettää mausteen, ja toisekseen, maustetta ei tule sirottamalla ulos tarpeeksi paljon. Irroita rohkeasti maustepurkin kansi ja ota currya teelusikalla purkista. Tähän keittoon currya meni runsaasti, vähintään kaksi todella kukkurallista teelusikallista.

Anna keiton hautua maustamisen jälkeen vielä tovi ennen tarjoilua.

Tarjoiluehdotus: hanki pehmeää leipää keiton lisukkeeksi, jolloin leivästä voi murtaa paloja keittoon maustumaan. Pehmeä leipä imee liemen itseensä hetkessä ja maistuu taivaalliselta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti