keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Pippurinen parsakaali-porkkanakeitto


Viikonlopun jäljiltä jääkaappiimme oli päätynyt puolikas Valio Mustapekka -ruokakerma, jolle piti keksiä käyttöä. Jääkaapin muu anti oli hieman köyhemmän puoleista, mutta silti käyttökelpoista! Keittiöstäni voi aina bongata sipulia ja porkkanaa sekä usein myös parsakaalia, jonka puolikas odotti tällä kertaa toiveikkaasti käyttöä vihanneslaatikossa.

En ollut aikaisemmin kokeillut soseuttaa parsakaalia, enkä tiennyt mitä odottaa, varsinkin kun se soseutettiin yhdessä porkkanan kanssa. Lopputuloksesta tuli kuitenkin todella mieluinen, koostumus oli hyvä eikä värikään ollut paha. Ehkä hieman tuli hernesosekeitto mieleen. Pippurinen kerma antoi keitolle tarvittavaa potkua ja tuore timjami viimeisteli annoksen.

puolikas parsakaali
2-3 porkkanaa
1 sipuli
kasvisliemikuutioita
n. 1 dl Valio Mustapekka -ruokakermaa
tuoretta timjami

Pilko vihannekset - porkkana kannattaa pilkkoa suhteessa pienemmiksi paloiksi kuin parsakaali, sillä se kypsyy hitaammin. Laita vihannekset kattilaan.

Kiehauta vesi vedenkeittimessä ja kaada vettä kattilaan vihannesten joukkoon niin että ne juuri peittyvät. Kun vesi taas kiehuu, lisää joukkoon 1 kasvisliemikuutio viittä desilitraa vettä kohden. Anna keittyä kunnes vihannekset ovat kypsyneet ja pehmeitä.

Älä kaada keittolientä pois vaan soseuta se kasvisten kanssa. Kun keitto on tasaista, lisää joukkoon Valio Mustapekka -ruokakerma. Sekoita tasaiseksi ja nauti tuoreen timjamin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti