sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kanelipannukakku



 Tulimme kotiin viikonlopun jälkeen mukanamme avomieheni vanhempien koira sekä kassillinen ruokaa. Tyhjensimme heidän jääkaappinsa heidän lähtiessä reissuun ulkomaille, ja mukaan tarttui maatiaiskananmunia sekä parasta ennen -päivänsä nähnyt Valion söpö uutuusmaito Hilja. Valio Hilja on vanhanajan maito, jossa rasvapitoisuus vaihtelee lehmien ja vuodenajan mukaan, ja rasva nousee maidon pintaan kuten vastalypsetyn lehmän maito. Kaiken lisäksi Valio Hilja -maitotölkki on silmiähivelevän kaunis vanhanajan tunnelmaa luovalla herttaisella ulkonäöllään.

Näistä raaka-aineista valmistuva kanelinen pannukakku kruunattiin ystäväni tekemällä mansikkahillolla, jota oli ihana pieni lasipurnukka jääkaapissa vielä odottelemassa käyttöön pääsyä. Maatilan kanamunat, vanhanajan maito ja itsepoimitut mansikat - kotimaisuus ja ruoan herttaisuus täysi sata!

8 dl maitoa
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl suolaa

Kaada maito kulhoon, sekoita joukkoon kananmunat ja vehnäjauhot. Mausta kanelilla ja suolalla. Sekoita.

Anna taikinan oleutua jääkaapissa noin 30 min.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista pannukakkua uunin keskitasolla noin 25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti