maanantai 13. helmikuuta 2012

Amerikkalaiset suklaakeksit



Sain tämän ohjeen veljeltäni sen jälkeen kun hän oli tuonut tällä reseptillä tekemiään keksejä minulle maistiaisiksi. Ohje on todella helppo, ja lopputulos herkullinen. Keksit ovat jopa hieman liian suklaisia minulle, joka on heikkona suklaaseen. Mutta eipä ainakaan tule syötyä liikaa kerralla!

Yritin ensimmäistä kertaa muotoilla taikinaa, ja sen joutuikin loppujen lopuksi tekemään ihan vain käsin. Taikina jäi niin tahmeaksi ettei muottia pystynyt käyttämään. Sydämen muotoisia niistä silti lopulta sain - ja makuhan se tärkeintä on! Hyvää ystävänpäivää!

125 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 levy (250 g) taloussuklaata
maitoa (jos taikina jää liian paksuksi)

Vaahdota voi ja sokerit kunnolla vaahdoksi. Sekoita loput kuivat aineet toisessa kulhossa.

Lisää munat voi-sokeri seokseen ja vatkaa hetki. Lisää kuivat aineet ja vatkaa kunnes aineet ovat täysin sekoittuneet. Tässä kannattaa käyttää sähkövatkainta, ja jos laatikosta löytyy taikinakoukut niin niillä taikina sekoittuu parhaiten. Tavallisiin vispilöihin taikina yleensä vain takertuu.

Jos taikina on liian paksua, lisää pieni tilkka maitoa. Varo kuitenkin kaatamasta liikaa, sillä taikinan kuuluukin olla aika jämäkkää. Lisää maitoa tarvittaessa vain sen verran, että saat tehtyä taikinasta tasaista.

Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Suklaata ei tarvitse rouhia aivan pieneksi vaan taikinaan saa jäädä suht isojakin paloja - isot suklaakimpaleet kuuluvat mielestäni tämän tyyppisiin kekseihin ja jätänkin yleensä suklaan aika suuriksi paloiksi.

Lusikoi taikinasta palloja leivinpaperille. Itse käytän aina kahta ruokalusikkaa apuna ja pyörittelen niiden avulla taikinasta palloja. En kuitenkaan tee palloista tasaisia, vaan jätän ne aika röpelöisiksi. Näin valmiille keksille tulee sille kuuluva, karhea pinta. Pallot saavat olla aika isoja, tästä taikinasta pitäisi tulla noin 10 kappaletta keksejä. Tietysti pienempiäkin voi tehdä, mutta isommista kekseistä tulee mehevämpiä. Painele lusikoiden avulla pellille asetellut taikinapallot noin 2 cm:n paksuisiksi (älä tässäkään vaiheessa siloita keksin pintaa, painelu voi olla hyvinkin epätasaista). Muista jättää tilaa keksien välille, sillä ne turpoavat uunissa.

Paista noin 10-15 minuuttia 175 asteisen uunin keskitasossa.

Tumman suklaan lisäksi keksiin voi rouhia myös valkosuklaata. Kekseistä tulee hyvän näköisiä kun mukana on vaaleampiakin suklaapaloja.

1 kommentti:

  1. Resepti oli ihana! Sain loihdittua herkullisia suklaakeksejä kesäillan naposteltaviksi :). Resepti toimi hyvin, mutta keksit meinasivat jäädä hieman raaoiksi :(. Onneksi lopulta kuitenkin onnistuivat. Kiitos ihanasta ohjeesta!Tulen käyttämään tätä jatkossakin :D

    VastaaPoista