maanantai 13. helmikuuta 2012

Porkkana-inkiväärikeitto



Äidiltäni saatu mitä maukkain ja helpoin sosekeiton ohje. Eikä ole keitto hinnallakaan pilattu!

Raaka-aineidensa ansiosta keitto on myös mitä mainioin flunssan nujertaja - porkkana ja inkivääri ovat oivia raaka-aineita flunssan karkottamiseen. Koska avomieheni potee tällä hetkellä kuumeista flunssaa, oli minulla loistava syy lisätä keittoon hieman enemmänkin inkivääriä - keiton tulisuus ei minua inkivääriä rakastavana henkilönä haitannut, eikä avomiehenikään flunssansa takia sitä maistanut!

Varmistaakseni että flunssa nujerretaan mahdollisimman nopeasti, ja että itse välttyisin tartunnalta, tein keiton lisukkeeksi valkosipulileipiä - valkosipulillahan tunnetusti on myös parantavia vaikutuksia. Leivät syntyivät kaurapaahtoleivästä, kirnuvoista ja pieneksi pilkotusta valkosipulista. Leipäviipaleet voidellaan valkosipulivoilla molemmin puolin ja paistetaan pannulla rapeaksi. Todella maistuva lisuke tämän ruoan kanssa! Lisää vihjeitä flunssan taltuttavista ruoka-aineista löydät tästä MTV3.fi:n linkistä.

1 kg porkkanoita
3-4 sipulia
inkivääriä (noin pienen kananmuna kokoinen pala)
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota

Kuori ja pilko vihannekset. Inkivääri kannattaa pilkkoa hyvin pieneksi, jotta se varmasti ehtii kypysä ja näin soseutuu helposti.

Laita vihannekset isoon kattilaan ja laita sekaan vettä sen verran, että vihannekset juuri peittyvät. Veden kiehuessa lisää joukkoon kasvisliemikuutiot. Keitä kunnes vihannekset ovat pehmenneet.

Soseuta sauvasekoittimella vihannekset sekä liemi tasaiseksi soseeksi. Tarjoile tuoreen persiljan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti