tiistai 3. huhtikuuta 2012

Lämmin katkarapusalaatti



Jos mieli tekee jotakin kevyttä mutta ruokaisaa, on lämmin salaatti loistava vaihtoehto. Salaattia kun pystyy modaamaan erilaisilla raaka-aineilla niin erilaisiksi ja eri makuisiksi. Tällä kertaa salaatista teki ruokaisan paistetut katkaravut, joiden maustamiseen käytetty kastike sopii myös erinomaisesti salaatinkastikkeeksi.

180 g isoja katkarapuja (pakaste, Rainbow)
40 g inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
soijaa

1/3 kesäkurpitsa

salaattia
kirsikkatomaatteja
salaattijuustokuutioita
avocadoa
balsamicoa
oliiviöljyä

Sulata katkaravut. Silppua valkosipuli sekä inkivääri pieneksi. Kaada raaka-aineet kuumalle pannulle oliiviöljyn kera ja paista kunnes ovat saaneet hieman pintaa. Lorauta joukkoon soijakastiketta ja paista vielä kunnes katkaravut sekä valkosipuli ja inkivääri ovat paistuneet hieman rapeiksi.

Leikkaa kesäkurpitsa kohtuullisen suuriksi paloiksi ja höyrytä kattilassa. Kesäkurpitsa saa jäädä al denteksi, ja koska se kypsyy nopeasti sitä kannattaa vahtia tarkasti.

Pilko vielä salaatti, kirsikkatomaatit ja avocado. Asettele ne lautaselle salaattijuustokuutioiden kera. Lisää salaatin päälle lämpimät kesäkurpitsat sekä maustuneet katkaravut. Kaada salaattiin myös inkiväärin ja valkosipulin palaset sekä soijakastike pannulta. Nämä toimivat todella maukkaana, lämpimänä kastikkeena salaatille. Lisää vielä balsamicoa ja nauti!

1 kommentti:

  1. Voi Kaisa, taaskin sitkeytät herkkiä katkarapuja,
    oi miksi oi miksi?
    Toissa viikolla tarjoiltiin wokiasi vieraille, jotka joutuivat rapusensa purematta nielemään.
    Miksi siis - kun blogisi on muutoin niin IHANA.
    Tervehtien hyväätarkoittava ihailijasi
    Mirjam Etelälehto

    VastaaPoista