torstai 11. lokakuuta 2012

Vaniljajäätelö tuoreesta vaniljasta

 
Vanhemmiltani saadut tuoreet vaniljatangot polttelivat sormissani ja päätinkin kokeilla vaniljajäätelön tekoa nyt kun hallussani oli tuoretta vaniljaa. Olin jo pitkään halunnut tehdä itse jäätelöä reseptillä, jota olen jo monesti käyttänyt. Sen reseptin olen kuitenkin kokenut toimivimmaksi mansikoilla maustettuna, joten päätin käyttää toista reseptiä tämän aidon vaniljajäätelön tekoon.

Lopputuloksena syntyi ihanaa keltaista, mustilla vaniljansiemenillä viimeisteltyä kermajäätelöä. Maku olisi tosin voinut olla hieman voimakkaampi, mutta maultaan ja koostumukseltaan siitä tuli ihan kunnon jäätelöä. Varsinkin luumu-kaurapaistoksen kanssa jäätelö maistui erityisen hyvälle.

3 kananmunaa
1,5 dl tomusokeria
3,3 dl kuohukermaa
1 tuore vaniljatanko

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi. Vaahdon tulee olla niin kovaa että se pysyy paikallaan, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin.

Vaahdota keltuaiset yhdessä tomusokerin kanssa. Tomusokeri tulee lisätä keltuaisten joukkoon siivilän läpi. Muuten jäätelöstä tulee paakkuista.

Vaahdota vielä kerma omassa kulhossaan. Lisää kerma- ja valkuisvaahdot keltuaisvaahdon joukkoon varovasti nostellen.

Halkaise tuore vaniljatanko pituussuunnassa ja keitä sitä 4 ruokalusikallisessa kiehuvaa vettä noin 5 minuuttia. Nosta vaniljatangon palat vedestä ja pyyhi sen sisältä mustat siemenet pois veistä apuna käyttäen. Lisää vaniljansiemenet sekä "vaniljavesi" jäätelöseoksen joukkoon.

Kaada jäätelömassa pakastusrasiaan ja pakasta. Kahden kolmen tunnin pakastamisen jälkeen sekoita jäätelömassaa, jotta sen rakenteesta tulee hyvä. Anna pakastua vielä noin kolme tuntia ja nauti sellaisenaan tai vaikkapa luumu-kaurapaistoksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti