sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Chili-suklaamuffinit


Olen jo kauan halunnut tehdä suklaamuffineja chilillä höystettynä. Nyt sain siihen hyvän syyn kun avomieheni veli tyttöystävineen vietti myös viikonloppuaan Lahdessa. Päätimme lähteä päiväkävelylle koirien kanssa (miten uskomattoman hieno syyspäivä olikaan!) ja sen jälkeen kutsuimme heidät meille syömään. Päivälliseksi tein herkkutattirisottoa, josta jälleen kerran unohdin ottaa kuvan. Onneksi kuivatut herkkutatit eivät tästä perheestä lopu, joten eiköhän se kuva vielä joku kerta muisteta ottaa!

Tämä ohje oli minulle täysin vieras ja lopputuloksesta ei ollut takuita. Yritin kuitenkin pelata varman päälle ja laitoin reseptin Googlen kuvahakuun, ja etsin kuvista herkullisimman näköiset ja parhaiten kohonneet muffinit. Näin yritin varmistaa ettei jälkiruoka muutu aivan lätyksi, eikä se ihan muuttunutkaan!

Tekemiini muffineihin laitoin vain 1/3 tuoretta chiliä eikä sen makua suklaisesta muffinista oikein päässyt maistamaan. Siksi suosittelenkin määräksi puolikasta chiliä, sillä tarkoitus oli saada suklaan rinnalle pientä potkua. Muuten muffinit olivat oikein mehukkaita ja jokseenkin kuohkeita, täydellisesti kohonneen muffinin reseptin etsiminen jatkuu yhä!

130 g voita
250 g vehnäjauhoja
180 g sokeria
100 g tummaa suklaata
1/2 tuore chili
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl maustamatonta luonnonjogurttia
1 kananmuna

Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä.

Sekoita jauhot, sokerit, kaakaojauhe, rouhittu suklaa ja hienonnettu chili kulhossa.

Lisää jogurtti sulaneen ja jäähtyneen voin sekaan ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kananmuna ja lisää se varovasti voi-jogurttiseokseen. Kaada seos yhteen kuivien aineiden kanssa ja sekoita.

Taikinasta ei tule perinteistä, löysää muffinitaikinaa vaan taikina jää "lusikoitavan" kovaksi. Itse tein kahden lusikan avulla suht' isoja palloja, joita asettelin paperisiin vuokiin.

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 16-20 minuuttia. Taikinan kypsyyden tarkistat helpoiten cocktailtikulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti