keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Puolukkasmoothie


Eilisestä puolukkasoseesta innostuneena otin aamuksi sulamaan muutaman desiä puolukkaa, joista ajattelin hurauttaa meille aamusmoothiet. Olen aina pitänyt puolukkaa hieman vieraana marjana, jolle ei keksi käyttöä. Puolukassakaan en ollut käynyt ennen viimeisintä mökkireissua, jolloin äiti pakotti poimimaan litran ihan vain ajankuluksi. Seisoin nimittäin toimettomana vieressä ja katsoin kun hän niitä poimi. Puolukoiden poimiminen ei ollut hullumpaa, ja nyt kun olen makuunkin ihastunut niin saattaapi olla, että tänä syksynä tulee vielä puolukkaan lähdettyä.

Puolukan terveysvaikutuksia on tutkittu vähän, mutta se sisältää muiden kotimaisten marjojen tavoin runsaasti hyvinvoinnille tärkeitä ravintoaineita. Puolukka nimittäin on vähäenerginen ja runsaskuituinen E-vitamiinin lähde, joka sisältää runsaasti antioksidantteja ja polyfenoleja, jotka vähentävät esimerkiksi sydän- ja verisuonitautien riskiä. Tiedot puolukan koostumuksesta viittaavat myös siihen, että sillä olisi samankaltaiset terveysvaikutukset kuin karpalolla. Se sisältää samoja yhdisteitä kuin karpalokin, joka tunnetusti vaikuttaa virtsateiden terveyteen. Puolukka edistää myös elimistön toimintaa, pitää suoliston terveenä ja edistää raudan sekä kivennäisaineiden imeytymistä. Puolukassa onkin potentiaalia kansainvälisesti tunnetuksi superfoodiksi, mutta valitettavasti tutkimustietoa marjasta on vielä liian vähän. Parhaimmassa tapauksessa puolukka tulee kuitenkin vetämään vertoja jo mainetta saaneille acai- ja gojimarjoille.

Eli ei kun puolukkaan, siellä meitä odottaa parhaimmassa tapauksessa 400 miljoonaa kiloa poimimatonta, puhdasta marjaa!

2 dl puolukoita
puolikas banaani
1 omena (Royal Gala)
1 dl omenamehua
1 rkl luomu hunajaa

Kaada puolukat tehosekoittimeen ja soseuta. Pilko hedelmät ja lisää ne tehosekoittimeen kahdessa erässä soseuttaen välissä. Lisää omenamehua sen mukaan, minkä paksuista seoksesta haluat. Tarkista lopuksi maku ja lisää hunajaa maun mukaan. Soseuta ja nauti heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti